.

Kasteel Oud Poelgeest steunt de Voedselbank

De huidige omstandigheden zorgen ervoor dat de Voedselbank meer steun nodig heeft dan ooit. Om die reden heeft Kasteel Oud Poelgeest haar maatschappelijke rol aangenomen in de vorm van het aanbieden van maaltijden aan de Voedselbank Leiden en Voedselbank Teylingen.

In 4 weken tijd (vanaf 27 oktober t/m 17 november 2020) hebben wij in totaal 4.400 maaltijden aangeboden. Wij zijn erg blij dat we zoveel huishoudens, juist in deze tijd, een heerlijke maaltijd hebben aangeboden. Kasteel Oud Poelgeest bedankt dan ook iedereen die aan deze actie heeft meegeholpen.

.

Over de Voedselbank

Stichting Voedselbank Leiden e.o. helpt mensen die niet genoeg geld hebben om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Ze zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die, tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien.

In de regio Leiden maken ruim 460 huishoudens gebruik van de voedselbank, dit zijn zo’n 1.000 personen waarvan ruim eenderde kinderen onder de 18 jaar.

Paula van Kesteren van de Voedselbank Leiden is heel blij met de actie van Oud Poelgeest.
De eerste corona-golf heeft geleid tot 15% meer klanten van de voedselbank. Tegelijkertijd is het percentage producten dat wij krijgen van de supermarkten gedaald met 75 tot 85% als gevolg van nieuw beleid. Op dit moment doen wekelijks ruim 1000 mensen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude een beroep op de Voedselbank. We kunnen deze hulp dus heel goed gebruiken.”

.

.

High Tea actie

Van alle High Tea take away bestellingen tijdens de voedselbank actie, ging er €1 euro van jullie door onze verdubbelaar en kwam er zo per arrangement €2 ten goede aan de actie. Zo hebben heel veel mensen van een heerlijke High Tea genoten en tegelijkertijd anderen met een warme maaltijd!

.

.

Dank aan onze partners

Wij konden deze actie niet alleen. Wij willen dan ook onze partners Hanos, B&J verhuur, MB071, de Rabobank en Dorpsmarketing Oegstgeest extra bedanken voor hun bijdrage en inzet.

.