15 juli 2020 Melvin van Beekum

Varen in binnenstad Leiden

In deze blog vertellen we je meer over het varen door Leiden. Ga mee op reis door de historische binnenstad en ontdek de mogelijkheden omtrent bootverhuur of rondvaarten.

Met de boot kom je langs prachtige musea, historische gebouwen en Leidse hofjes. Daarnaast is Leiden ook een goed vertrekpunt, waarbij de De Kaag en het Braassemermeer op passende afstand liggen. Ook kan je makkelijk naar Katwijk, Delft en zelfs Rotterdam varen via de Leidsche wateren.

Om de binnenstad te verkennen via het water zijn er verschillende mogelijkheden om zelf een sloep te huren of met een van de rondvaartboten mee te varen. Perfect voor een bedrijfsuitje, familiedag, of vrijgezellenfeest. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden:

Bootjes en Broodjes 

Deze rederij staat bekend om zijn blauwe boten en vaart zowel in de zomer als de winter langs verrassende plekken. Indien nodig overdekt en zelfs verwarmd. Gedurende rondvaart neemt de schipper je mee in verschillende verhalen over Leiden.

Naast rondvaarten heeft Bootjes en Broodjes ook een sloepverhuur. Deze electrische en daardoor stille sloepen zijn zeer wendbaar en makkelijk te bedienen. Tevens denken ze graag met je mee over diverse routes door Leiden of de Kagerplassen.

Rondvaart Leiden

Rondvaart Leiden neemt je het gehele jaar mee op de leukste boottochten door Leiden en omgeving. Net zoals Bootjes en Broodjes weten ook de schippers van Rondvaart Leiden prachtige verhalen te vertellen over de Leidse binnenstad.

De boten van Rondvaart Leiden zijn te herkennen aan de witte buitenkant met logo. Daarnaast biedt deze rederij verschillende arrangementen aan, waarbij u tevens kun dineren op het water.

Rederij Rembrandt

Rederij Rembrandt zet meer in op het historische verhaal van Leiden. Je zit in een echte rondvaart boot met een glazen dak. Ook deze boten zijn verwarmt.

Het gehele jaar vertrekken hun boten dagelijks op vaste tijden vanaf de Beestenmarkt. Laat u in ± 55 minuten door hun schippers langs de mooiste singels en grachten varen.

Wist u dat…

… Leiden na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten heeft stromen. De binnenstad van Leiden heeft maar liefst 28 kilometer aan grachten en singels.

Met de boot naar Kasteel Oud Poelgeest:

Wat de meeste mensen niet weten is dat er met de boot naar Kasteel Oud Poelgeest gevaren kan worden. Wij beschikken tot een eigen aanleg stijger waar men aan kan leggen om snel in en uit te stappen. Mocht u langer willen blijven liggen is de jachthaven van Oegstgeest op loopafstand te bereiken.

Wist u dat??

Wist u dat de laagste brug van Leiden 1,20 meter hoog is, uitgaande van -0,60 meter NAP. Dus lijkt het jouw spannend of je onder alle bruggen past. Probeer eerst de Leids Spoorbrug, dan weet je zeker dat je ook onder de andere bruggen past.

Heeft u ook al zin om te gaan varen in binnenstad van Leiden?? Geniet van dit mooie weer en kom gezellig langs met de boot.

Bekijk ook de top 5 musea in Leiden en maak uw verblijf compleet met een van onze hotel arrangementen.