24 maart 2020 Melvin van Beekum

Thuiswerken tijdens het Coronavirus

Op advies van de overheid is zoveel mogelijk thuiswerken genoodzaakt door Coronavirus. Echter kan deze omgeving redelijk druk zijn voor u en is het wellicht lastig om u te concentreren. Daarom geven wij u vijf tips voor het thuiswerken:

Tip 1: Zorg voor een effectief schema:

Een duidelijke planning is de sleutel tot succes. Werk hierbij met deadlines en maak een efficient tijdschema. Vergeet niet om ook genoeg pauzes in te plannen en het schema te delen. Dit zodat andere mensen in uw omgeving weten wanneer ze u kunnen storen of even met rust moeten laten.

Tip 2: Pak je normale ritme op:

Om alles uit uw thuiswerkdag te halen is structuur heel belangrijk. Een goede tip is om te doen alsof u naar kantoor gaat. Zorg hierbij bijvoorbeeld dat u iedere dag op hetzelfde tijdstip op staat en houd uw standaard kantoor tijden aan om in te werken.

Tip 3: Creëer een comfortabele werkplek:

Gezien het coronavirus ons waarschijnlijk nog wel langer thuis laat werken, is het verstandig om een comfortabele werkplek te creëeren. De bank is dit helaas niet. Zorg daar in tegen voor een proffesionele opgeruimde omgeving, waardoor u een betere concentratie hebt tijdens het werken.


Lukt thuiswerken tijdens de coronacrisis niet en ben je op zoek naar een rustige locatie? Gebruik een van onze zalen als flexplek!

Lukt thuiswerken tijdens de coronacrisis niet en bent u op zoek naar een rustige locatie?
Doneer dan aan stichting Oud Poelgeest en maak exclusief gebruik van onze kasteelzalen. Reserveren kan via reserveringen@oudpoelgeest.nl of 071 5174224. Lees meer…


Tip 4: Houd afstand van afleiding

Om effectief thuis te kunnen werken is het belangrijk dat u ongestoord je werk kunt doen. Het is dan ook verstandig om uw social media zoveel mogelijk uit te zetten, waardoor u niet continu wordt afgeleid van nieuwe meldingen.

Soms is het fijner om naar een andere plek te gaan. Op dit moment bieden verschillende locatie, waaronder Kasteel Oud Poelgeest, hun faciliteiten aan als flexplek. Hierbij zit u in uw eentje in een vergaderzaal of hotelkamer en kunt u ongestoord een dag werken.

Tip 5: Korte looppauze

Een stukje wandelen bied u ontspanning. Dus ga naar buiten! Loop een kleine blokje om, want door die frisse neus kunt u weer productief aan de slag. Daarnaast komt u direct een uw dagelijkse lichaamsbeweging. Hierbij houd je natuurlijk wel 1,5 meter afstand met anderen.

Hopelijk heeft u wat aan deze tips gehad. Wij wensen u veel sterkte in deze periode. Mocht het toch niet lukken om thuis te kunnen werken, kijk dan hier naar onze mogelijkheden voor een werkplek in het kasteel.