Teambuilding en activiteiten bij Landgoed Oud Poelgeest

Het is weer tijd om de teamspirit te vergroten. Hieronder vindt u 8 activiteiten voor o.a. een teambuilding in Leiden en Oegstgeest.
Perfect te combineren met een zakelijke bijeenkomst, borrel of diner op Landgoed Oud Poelgeest.

Communicatie is de key: Schapenhoeden op Landgoed Oud Poelgeest

Wij horen u denken, schapen hoeden op een landgoed? Ja dat kan! Tijdens deze unieke teambuilding ga je aan de slag met non-verbale en verbale communicatie binnen jouw team. De hamvraag bij deze activiteit is: Wat voor effect heeft mij gedrag op een ander?

Deze workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte in een van de zalen van Kasteel Oud Poelgeest en een praktijk gedeelte buiten op het landgoed. Schapenhoeden een goede teambuilding voor o.a. management teams.

Wat kunnen wij voor uw bijeenkomst betekenen?

Relaxte teambuilding: Rondvaart door Leiden

Is schapenhoeden iets te actief voor jouw groep? Kies dan voor een rondvaart door Leiden inclusief een hapje en drankje. Dit is de juiste teambuilding om informeel nader kennis met elkaar te maken. Jullie stappen bij aanleg steiger van Landgoed Oud Poelgeest op, waarna jullie Leiden via het water verder gaan ontdekken. Deze activiteit is ook voor grotere groepen mogelijk.

Mooie Boules – Boulen en borrelen

Daag uw collega’s na een vergadering uit voor een potje Jeu de boules op onze Jeu de Boules baan in de bosrijke omgeving. Gepaard met een lekker biertje en gezelligheid. Kunnen wij voor u een op maat gemaakt voorstel maken voor deze informele afsluiting van de dag? Vul dan het contact formulier boven aan deze pagina in.

Informele teambuilding: BBQ in het kasteel

Wist u dat u onze kasteelbar met terras exclusief kunt afhuren? Deze ruimte is perfect voor een bbq buffet en borrel met het gehele team. Tevens uit te breiden met live muziek via onze partner tojo entertainment. Tijdens de bbq zal onze chef een aantal gerechten live achter de green egg bereiden. Benieuwd naar de mogelijkheden, laat het dan weten via reserveringen@oudpoelgeest.nl

Rijke historie: Een Historische wandeling

Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van ons landgoed? Maak dan gebruik van onze gratis QR code en ontdek de geschiedenis van het landgoed via een wandeling. Per stop krijgt u extra achtergrond informatie. Wist u bijvoorbeeld dat Herman Boerhaave in het kasteel heeft gewoond?

Interactieve teambuilding: Kubb spel “Wie hout er niet van?”

Het woord Kubb betekent houten blok en is de Zweedse variant van Jeu de Boules. De spelers worden verdeeld in twee teams en nemen plaats achter hun eigen basislijn. Het doel is om alle blokjes van de tegenstander om te gooien zodat je een poging mag doen om het grootste blok, de Koning, omver te werpen. Lukt dit dan heb je gewonnen!

Teambuilding communicatie: Bamboestieken

Bamboestieken is een echte teambuildingsactiviteit. De deelnemers bouwen een piramide of een andere vorm met bamboestokken en stieken. Om tot een goed resultaat te komen is samenwerking, overleg en inzicht noodzakelijk. Het bamboestieken is uitermate geschikt voor een teambuildingssessie waar kennismaking, creativiteit, leiderschap, vertrouwen en communicatie terugkomen in de activiteit.

Sportieve teambuilding: Bootcampen op het landgoed

Na een vergadering even ontspannen? Of juist de dag fit beginnen? Start met een bootcamp op het landgoed met uitzicht op het Kasteel! Tijdens de bootcamp kan men individueel of samen in teamverband oefeningen uitvoeren. En dit alles onder begeleiding van een professionele bootcamptrainer.

Wijnproeverij in het Kasteel

Borrelen op niveau? Onze sommelier verzorgt verschillende proeverijen in de Wijnkelder van het Kasteel. De sommelier zorgt voor wijnen en proefformulieren. Wij zorgen voor de bijpassende hapjes! De proeverij kan ingedeeld worden per thema, naar bijvoorbeeld een wijnland, wildavond, muziek of een zomerproeverij.

Een wandeling langs de stille getuigen

De bomen op Oud Poelgeest vertellen een bijzonder verhaal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bivakkeerden achtereenvolgens Nederlandse, Duitse en Canadese militairen in en om het kasteel. Enkele van hen lieten een boodschap achter.

Archeoloog en journalist Ruurd Kok doet al jaren onderzoek naar de oorlogsgeschiedenis van Oud Poelgeest en laat deze stille getuigen (de bomen) tot leven komen tijdens een rondleiding voer het landgoed. Deze wandeling van 1 uur kan je gebruiken als rustige activiteit tijdens de teambuilding.