17 juni 2020 Melvin van Beekum

Kom alles te weten over gin

In deze blog kom je alles te weten over gin. Waar het oorspronkelijk vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en hoe gin het meeste wordt gedronken.

1. Waar komt gin vandaan?

Gin stamt oorspronkelijk af van jenever. Veel mensen denken dat gin afkomstig is uit Engeland, maar daadwerkelijk komt het uit België en Nederland. Men borrelde graag met jenever en noemde dat ook wel ginniver. Dit werd later weer afgekort tot gin.

2. Hoe word gin geproduceerd?

Gin ontstaat uit de destillatie van vergist graan, waarna er vervolgens kruiden en specerijen aan worden toegevoegd. Er word gebruik gemaakt van destilleren, dat houd in dat je 2 of meer vloeistoffen scheidt door middel van verdamping.

Ben je van het experimenteren en wil je zelf een keer gin proberen te maken? Het is zeker het proberen waard!

3. Gin mixen

Ging is vooral bekend door de ‘gin tonic’, waarbij je gin mixt met tonic. Een heel simpel drankje, maar erg lekker en fris. Een schijfje citroen, komkommer of zelfs roodfruit erbij; je kan er van alles in doen wat jij maar lekker vindt.

The Cherry Gin Rickey is voor de hete zomerdagen zeker geschikt, deze cocktail kun je volledig maken met biologische ingrediënten. Deze cocktail bestaat uit gin, limoensap, kersensiroop en een scheutje Sprite. Hiermee is het een heerlijke frisse cocktail met een zuur smaakje.

Gin Jus d’Orange is voor de sapjes liefhebber. Hierbij mix je gin, verse sinaasappel sap, een schijfje sinaasappel en ijsblokjes en creëer je zo een heerlijke combinatie met een frisse smaak.

Wil je precies zien hoe je al deze cocktails maakt klik dan hier:

4. Wereld gin dag

Lijkt het jouw leuk om verschillende soorten gin te drinken en te proberen? Neem plaats op het terras van Restaurant Oud Poelgeest en drink een heerlijke gin op ons landgoed.

Bekijk ook de top 5 musea in Leiden en maak uw verblijf compleet met een van onze hotel arrangementen. Of reserveer direct een culinair diner in ons restaurant.