.

Laat uzelf op 12 februari 2023 verrassen door verschillende genres muziek in de zalen van ons Kasteel. Zo kunt u de hele middag genieten van een diversiteit aan artiesten. Een ware festival ervaring op een bijzondere locatie mede mogelijk gemaakt door Leven! Magazine.

.

Tijden en tickets

De deuren van het Kasteel openen om 11:00 en dan starten tevens de eerste programma’s. Uw ticket geeft de hele dag toegang tot alle optredens. Het tijdschema wordt later bekend gemaakt.

UPDATE: Muziek in het Kasteel is volledig uitverkocht! Kijk voor eventuele beschikbare tickets van mensen die verhinderd zijn op ticketswap.nl

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door steun van onze sponsoren: Leven Magazine (Sander Pardon), Architektenburo Marcel van Dijk (Marcel van Dijk), Bergen Muziek (Joost van Bergen en Henegouwen) en Van Reisen Bouwmanagement & Advies.

.

Het programma

.

null

Een enthousiast koor met de focus op musicalmuziek en soms een uitstapje naar een ander genre. Ze zingen nummers uit klassieke en moderne musicals.

B-Sharp Musical & More

Völker Dieben
null

Een 5 persoons band uit Oegstgeest en Leiden. Sinds 2017 spelen zij een divers repertoire met soul, pop, blues, rock ’n roll en countrymuziek in en rond Leiden. Zwijmel weg in de zon bij een heerlijke ballad van o.a. Chris Isaac en Bonnie Raitt of swing mee op de hits van Elvis Presley en Dusty Springfield.

Fleetway

Proeflokaal
null

Een 3-mans formatie uit het ‘Rotterdamse’. Twee bijzonder gepassioneerde gitaristen (Erwin en Ted) en een zeer enthousiaste zanger/ harmonicaspeler/ percussionist (Peter) die al bij na 40 jaar niets liever doen dan bezielend muziek maken. En het repertoire? Heerlijk ontspannen luistermuziek, lekkere lazy evergreens, pittige Spaanse klanken, jazzy-, bluesy-, latinsongs

Partners

Kasteelbar
null

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Het podium is zijn thuis en daar is hij dus heel vaak te vinden. Na diverse formaties speelt hij nu met de jazzfunk en bluesrock formatie de Wouter Kiersband.

Na afloop speelt Wouter Kiers één set mee met Fleetway.

Wouter Kiers band

Drakenzaal
null

Een trio bestaande uit 3 Japanse dames die quatre-main de piano spelen begeleid door een dwarsfluit. Hun genre is licht klassiek van Tchaikovsky tot Dvorak met wellicht ook een Japans muziekstuk.

MiMoSA

Völker Dieben
null

Het Cello Ensemble van Bergen Muziek is opgericht in het jaar 2018 door cello docente Tamara
Krzelj. Van beginners die eerst simpele stukken speelden zijn de leerlingen snel gegroeid tot
een volwaardig ensemble dat een prachtig repertoire speelt van de barok tot muziek uit de 20e
eeuw. Zo ook op dit concert spelen ze met de leiding van hun docente prachtige composities
van Bach, Piazzolla en nog veel meer…

Cello Ensemble

Leeuwerik
null

Het kwartet Rob Boxhoorn speelt jazz met een grote mate van ingetogenheid, afgestemd op het publiek. De melodische kant voert de boventoon: dat geeft de luisteraar een gevoel van herkenbaarheid. Zij voegen iets toe aan gezelligheid door met name op praat geluidsniveau te spelen.

Kwartet Rob Boxhoorn

Völker Dieben
null

Een afsplitsing van het Practicum Musicae Orkest zal ook aanwezig zijn tijdens Muziek in het Kasteel. Opgericht door en voor studenten van de Universiteit Leiden die daarnaast het Practicum Musicae-traject volgen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. PMO heeft 21 juni vorig jaar ook op ons landgoed tijdens Midsummer Night at Oud Poelgeest ‘a Midsummernight’s Dream’ van Mendelssohn gespeeld.

PM Orkest

Wapenzaal
null

De viola da gamba (Italiaans voor beenviool) is een familie van strijkinstrumenten die haar oorsprong heeft in de gitaar. Het instrument verkreeg zijn huidige vorm in de 16e eeuw. Met name in Engeland waren in de 16e en 17e eeuw gambaconsorten (ensembles van verschillende gamba’s) populair. Hoe toepasselijk is het dan dat ook een consort onderdeel is van het programma Muziek in het Kasteel!

Viola Da Gamba

Leeuwerik & Kemenade
null

Sing a song writer zorgt binnen en buiten voor een gezellige muzikale sfeer.
Zijn allereerste optreden was als 13-jarige jongen in de bar van een bekend hotel. Met zijn rockband heeft hij begin jaren ’90 veel opgetreden. Daarna heeft hij jarenlang in coverband GototheMax en The Recipe door heel het land gespeeld op feesten. In 2010 deed hij mee met het eerste seizoen van The Voice of Holland waar hij de battle won en deel uit maakte van Jeroen van der Boom z’n team.

Robert Oehlers

Drakenzaal & Leeuwerik
null

Aldert Prast met accordeon speelt Klezmer muziek. Aldert ( 1990) begon zijn muzikale carrière op vierjarige leeftijd met zijn eerste blokfluitles. Na een muziekkamp, waar iemand van de leiding accordeon speelde, wist hij dat dát zijn instrument was. Gegrepen door dit instrument volgden al gauw de eerste optredens. Ook viel hij meerdere malen in de prijzen op zowel regionale als nationale concoursen. In 2021 won hij de eerste prijs op het Nationaal Accordeonconcours in de afdeling Superieur A.

Aldert Prast (Klezmer muziek)

Kemenade & Leeuwerik
null

Peer van der Burgh en is al meer dan 25 jaar professioneel muzikant/troubadour. Hoofddoel is er elke keer weer een gezellige happening van te maken! Hij gebruikt geen installatie, zodat hij zich altijd onder de mensen kan begeven en hén bij het optreden kan betrekken. Er kunnen verzoeken worden geplaatst, er kan meegezongen worden en gedanst. Zijn repertoire is veelzijdig: van Ierse ballades tot Franse chansons, van Hollandse meezingers tot swing of rock & roll.

Peer

Wapenzaal