.

Elk jaar, op de langste dag (21 juni) schijnt de zon precies tussen de pijlers van de lange oprijlaan van Kasteel Oud Poelgeest. De zonnestralen van de ondergaande zon schijnen parallel aan de oprijlaan op het bordes van het kasteel. 

Vorig jaar hebben we de allereerste editie gehad met een bijzonder mooie zonsondergang! Dit jaar, op woensdag 21 juni 2023 is de tweede editie en zullen wij dit moment ‘vangen’ middels een klassieke vertolking van de Midzomernachtdroom van Mendelssohn, uitgevoerd door het klassieke Practicum Musicae Orkest. Dit moment, wat op een unieke manier verband legt tussen cultuur, historie en de natuurlijke groene omgeving van het Landgoed, is een indrukwekkende beleving om mee te maken!

.

Soorten Tickets

Voor dit bijzondere evenement bieden wij twee soorten tickets. Beide tickets bieden toegang tot het concert waarbij u al vanaf 18:00 welkom bent op het landgoed. Wilt u deze bijzondere avond compleet maken, dan kunt u genieten van een uitgebreid barbecue buffet op ons terras.
(Het buffet biedt ook een vegetarisch aanbod. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.)

Programma

18:00 – Aanvang muzikaal programma (Wouter Kiers en Trio Partners)
18:00 – Aanvang barbecuebuffet
20:30 – Start concert PM Orkest
21:15 – Midsummernight van Mendelssohn door PM Orkest
21:25 – Ondergaande zon
21:45 – Einde programma

.

Over de artiesten / het orkest

Wouter Kiers

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een bekende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Het podium is zijn thuis en daar is hij dus heel vaak te vinden.

Trio Partners

Een 3-mans formatie uit het ‘Rotterdamse’. Twee bijzonder gepassioneerde gitaristen (Erwin en Ted) en een zeer enthousiaste zanger/ harmonicaspeler/ percussionist (Peter) die al bij na 40 jaar niets liever doen dan bezielend muziek maken. En het repertoire? Heerlijk ontspannen luistermuziek, lekkere lazy evergreens, pittige Spaanse klanken, jazzy-, bluesy-, latinsongs.

PM Orkest

Het Practicum Musicae Orkest zal ook dit jaar ‘a Midsummernight’s Dream’ van Mendelssohn spelen rond het moment dat de zon precies op de juiste stand is. Vooraf zal het orkest een Weens repertoire spelen. Dit jaar zal het orkest versterkt spelen voor een nog indrukwekkende ervaring.

.

.

Aanvullende informatie

  • In geval van slecht weer, geldt geen teruggave van het ticketbedrag. Het blijft een buitenevenement; Het orkest zal in dat geval worden voorzien van overkapping. Het barbeque buffet zal in dat geval in ons restaurant plaats vinden of ook worden voorzien van overkapping.
  • Wij verzoeken u zoveel mogelijk met de fiets te komen.
  • Het Kasteel is gedurende het muzikale programma geopend om te bezoeken.
  • Drankverkoop vindt plaats via muntverkoop. Deze zijn ter plaatse per pin te verkrijgen.
  • Er zijn geen zitplaatsen behalve voor genodigde ouderen en mensen met een (lichamelijke) beperking.
  • Het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen tijdens dit evenement.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Stichting Iona.

.