.

Landgoeddagen bij Oud Poelgeest

Ons Landgoed biedt een perfecte mogelijkheid om te genieten. Heerlijk wandelen door het park, een boek lezen in het (winter)zonnetje of een overheerlijke lunch of diner in ons Restaurant. Er is voor ieder wat wils… Bezoek ons ook op de terugkerende Landgoeddagen met wisselende programma’s!

.

29 mei: Dag van het Kasteel

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, is het opnieuw tijd voor Dag van het Kasteel. Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema: Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen.

Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar maar vond je bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs.

Wanneer: Maandag 29 mei 11:00 – 16:00 uur
Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Prijs: Gratis toegang (Behalve het concert in de Drakenzaal om 16:15 uur)

21 juni: A Midsummernight by Oud Poelgeest

Elk jaar, op de langste dag (21 juni) schijnt de zon precies tussen de pijlers van de lange oprijlaan van Kasteel Oud Poelgeest. De zonnestralen van de ondergaande zon schijnen parallel aan de oprijlaan op het bordes van het kasteel.

Vorig jaar hebben we de allereerste editie gehad met een bijzonder mooie zonsondergang! Dit jaar, op woensdag 21 juni 2023 is de tweede editie en zullen wij dit moment weer ‘vangen’ middels een klassieke vertolking van de Midzomernachtdroom van Mendelssohn, uitgevoerd door het klassieke Practicum Musicae Orkest. Dit moment, wat op een unieke manier verband legt tussen cultuur, historie en de natuurlijke groene omgeving van het Landgoed, is een indrukwekkende beleving om mee te maken!

Wanneer: Maandag 21 juni 2023, vanaf 18:00
Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Prijs: Concert €7,50 / Concert + Barbecuebuffet €49,50 (via onze website).

Agenda Landgoeddagen 2023

  • Dag van het Kasteel – 29 mei 2023
  • A Midsummer Night at Oud Poelgeest – 21 juni 2023
  • Kunst & Culinair onder de bomen – 9 juli 2023

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Zo houden we u op de hoogte van ons landgoed, de Landgoeddag activiteiten en Restaurant Oud Poelgeest. Maximaal 1 nieuwsbrief per maand.