.

Het is weer Landgoeddag bij Oud Poelgeest!

Ons landgoed biedt een perfecte mogelijkheid om te genieten. Heerlijk wandelen door het park, een boek lezen in het zonnetje of een overheerlijke lunch of diner op het terras van Restaurant Oud Poelgeest. Er is voor ieder wat wils… Bezoek ons ook op de terugkerende Landgoeddag en laat u nog eens extra verwonderen met een leuk programma!

.

6 juni: Dag van het Kasteel

Op 6 juni is het weer Landgoeddag! Deze Tweede Pinksterdag staat de landelijke Dag van het Kasteel centraal. Bezoek prachtige kastelen en buitenplaatsen door heel Nederland. Natuurlijk mag ons bosrijke landgoed en Kasteel daar niet bij ontbreken! Het thema van dit jaar is ‘Een ramp is van alle tijden’. Meer informatie over de Dag van het Kasteel is te vinden op hun website. Voor deze dag hebben wij het volgende programma:

  • Rondleiding Kasteel (van 11.00 – 16.00 uur)
  • Springkussen voor kinderen (12.00 – 16.00 uur)
  • Optreden van Band of Liberation om 14.00 uur
  • Oorlogsverhalen van het Landgoed. 2 rondleidingen tussen 11.00 en 14.00 uur
    o.a. over de inscripties in de bomen op ons landgoed. Let op: Beperkte capaciteit, gratis tickets voor deze rondleiding kunt u hier bestellen.

Wanneer: Maandag 6 juni 2022 11:00 – 16:00
Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Prijs: Dag van het Kasteel is gratis te bezoeken.

21 juni: a Midsummer Night at Oud Poelgeest

Elk jaar, alleen op de langste dag (21 juni), schijnt de zon tussen de pijlers van de lange oprijlaan van Kasteel Oud Poelgeest. De zonnestralen van de ondergaande zon komen parallel aan de oprijlaan uit op het bordes van het kasteel.
Precies dít moment zouden wij op 21 juni 2022 willen vangen middels een klassieke vertolking van de Midzomernachtdroom van Mendelssohn, uitgevoerd door het PM Orkest.

Dit evenement, wat op een unieke manier verband legt tussen cultuur, historie en de natuurlijke groene omgeving van het Landgoed, is gratis te bezoeken door éénieder die het maar wil komen bekijken/beluisteren.


Wanneer: 21 juni 2022 19:30 – 21:30
Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Prijs: Voor het concert om 21:00 zijn gratis tickets te bestellen. Voor het BBQ buffet vanaf 18:30 zijn tickets verkrijgbaar voor €46 p.p.

10 juli: Kunst & Culinair onder de bomen

Na het succes van vorig jaar, is Kunst & Culinair onder de bomen terug. Vele kunstenaars, zeventien in totaal, tonen hun talent deze dag! Op het landgoed, in de buitenlucht, zijn diverse demonstraties. Of ontdek de kunstenaar in uzelf en neem deel aan korte workshops en bekijk (of koop) diverse prachtige kunst objecten. Ontdek onder andere de wereld van keramiek, houtbewerking, airbrush, olie-, acryl- en aquarelverf,  beeldhouwen… het houdt niet op! Ons restaurant staat natuurlijk klaar om haar culinaire kookkunst aan u te serveren. Reserveer wel tijdig een tafel, want de beschikbaarheid is beperkt!


Wanneer: 10 juli 2022 11:00 – 16:00
Waar: Landgoed Oud Poelgeest, Poelgeesterweg 1, Oegstgeest
Prijs: Gratis toegang.

Agenda Landgoeddagen 2022

  • 6 juni: Dag van het Kasteel
  • 21 juni: A Midsummer Night at Oud Poelgeest
  • 10 juli: Kunst & culinair onder de bomen
  • Binnenkort meer…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Zo houden we u op de hoogte van ons landgoed, de Landgoeddag activiteiten en Restaurant Oud Poelgeest. Maximaal 1 nieuwsbrief per maand.