15 mei 2020 Melvin van Beekum

De 7 leukste hotspots in Den Haag

Vanuit Leiden ben je in slechts 35 minuten in het centrum van Den Haag. De stad is het middelpunt van onze politiek, maar biedt ook vele culturele activiteiten. Bent u op zoek naar de leukste hotspots in Den Haag? Wij hebben er 7 voor u op een rij gezet:

 

 

Foodhallen

 

Het welbekende concept Foodhallen, heeft haar nieuwste locatie gevestigd in het winkelcentrum ‘Haagsche Bluf’. Deze hotspot maakt onderdeel uit van Nederlands bekendste indoor food market. U kunt hier genieten van maar liefst 12 food stands van verschillende wereldkeukens. Trek in een heerlijke cocktail? Ook dan heeft u keuze uit 2 verschillende barren met een uitgebreide kaart.

 

 

 

 

Mauritshuis

 

In het Mauritshuis vindt u verschillende meesterwerken uit de zeventiende eeuw. Zo kunt u onder andere de schilderijen “Meisje met de parel” en “Gezicht op Delft” van Johannes Vermeer bewonderen. Naast Vermeer, is het Mauritshuis het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst zoals Rembrandt, Fabritius of Potter.

 

 

 

Binnenhof en Ridderzaal

 

Op slechts 1 minuut van het Mauritshuis bevinden zich de Ridderzaal en het Binnenhof. Samen met het Torentje van de minister-president en de Hofvijver speelden ze in het verleden een centrale rol bij belangrijke gebeurtenissen. Ook op dit moment staan ze nog steeds centraal in de Nederlandse politiek, bijvoorbeeld met de troonrede op Prinsjesdag.

 

De beste 5 musea in Leiden

Culinair genieten bij Oud Poelgeest

Ontdek de Oud Poelgeest arrangementen

 

 

Wilt u alle hotspots van Nederland in één middag bezoeken? Bekijk dan Nederland in het klein bij Madurodam. Deze Nederlandse miniatuurstad laat u alle hotspots in Nederland zien. Van Schiphol tot de kaasmarkt in Alkmaar. Tevens is deze attractie makkelijk te combineren met een dag op het Scheveningse strand.

 

 

 

Paleis Noordeinde

 

Terug naar het centrum van Den Haag: Paleis Noordeinde, het werkpaleis van onze Koning. Het Paleis is gebouwd in 1533. Op loopafstand van het paleis bevinden zich de koningsstallen. Daarnaast is het paleis de locatie geweest voor verschillende koninklijke huwelijken. Zo heeft onder andere het huwelijk van van Koningin Juliana hier plaatsgevonden.

 

 

Escher Museum

 

Het wereldberoemde Escher Museum, op loopafstand van het Mauritshuis en gelegen bij het lange voorhout. Escher was een Nederlandse kunstenaar die vaak speelde met wiskundige principes. Zo laat hij water omhoog stromen en vogels in vissen veranderen.

 

 

 

 

Panorama Mesdag

 

Onze top 7 hotspots in Den Haag sluiten we af met de Panorama Mesdag. Dit museum staat bekend om de “Panorama van Scheveningen”. Een cilindervormig panoramaschilderij van ongeveer 14 meter hoog en een lengte van 120 meter. Het museum biedt daarnaast het meest complete overzicht van Hendrik Willems en Sientjes oeuvre ter wereld.

 

 

 

Bekijk ook de top 5 musea in Leiden en maak uw verblijf compleet met een van onze hotel arrangementen.