19 januari 2020 Melvin van Beekum

De 5 beste musea in Leiden

Op zoek naar de beste musea in Leiden? Wij hebben er 5 voor je op een rij gezet en allemaal op loopafstand van elkaar:  

Rijksmuseum Boerhaave:
In 2019 is Rijksmuseum Boerhaave uitgeroepen tot Europees museum van het jaar. Je duikt bij dit museum de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis in en maakt op een interactieve manier kennis met de belangrijkste medische ontdekkingen.  

Hortus Botanicus Leiden: 
Ook wel bekend als de studietuin van de Leidse Universiteit en de oudste botanische tuin van Nederland. Je kunt zelf rustig wandelen of meedoen aan een instap-rondleiding. Naast veel bezoekers trekt de hortus ook vele onderzoekers aan van over de hele wereld.  

Naturalis: 
Misschien wel een van de bekendste musea van Leiden en o.a. bekend van T. rex Trix. Bij Naturalis kan je met het gehele gezin op ontdekkingstocht in negen tentoonstellingszalen en nemen ze je mee naar het vroegste leven op aarde, de oerkrachten van onze planeet en Nederland in de ijstijd.  

Rijksmuseum van Oudheden: 
Ga terug in de tijd en maak kennis met de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Ondertussen bestaat dit museum ook zelf al meer dan tweehonderd jaar en staat er zelfs een tweeduizend jaar oude Egyptische tempel in het museum.  

Museum De Lakenhal: 
Bij museum De Lakenhal kan je verschillende topstukken bewonderen van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen. Daarnaast staan er zeven kernverhalen centraal die een belangrijke connectie hebben met de sleutelstad Leiden.  

Wil je ook kennis maken met alle andere musea in Leiden? Bekijk dan alle 13 verschillende musea hier