Arrangementen

Het doet ieder mens goed; er heerlijk even tussenuit en lekker samen genieten. Op ons bosrijke landgoed kunt u heerlijk overnachten in ons hotel en uw smaakpapillen laten verwennen in ons culinaire restaurant. Regelmatig bieden wij speciale arrangementen aan onze gasten. Bezoek regelmatig de pagina of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven wanneer wij weer nieuwe arrangementen hebben samengesteld!

Jan Wolkers arrangement

 

Vanaf 18 t/m 26 oktober 2017 is de expositie van schilderijen van Jan Wolkers te bezoeken in Kasteel Oud-Poelgeest. Mede bekend van zijn boek ‘Terug naar Oegstgeest’, waar ons landgoed en haar rijke geschiedenis aan bod komt. Kom heerlijk tot rust en geniet van de prachtige omgeving en bezoek tevens de expositie. Maak uw bezoek nog completer door het te combineren met een uitgebreid diner in ons restaurant in het Koetshuis.

  • 1 x overnachting in ons hotel aan het Koetshuis
  • 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 x Jan Wolkers diner
  • Entree tot de Jan Wolkers expositie

vanaf €91,50 p.p.

Jan Wolkers (1925-2007)

“Wolkers leerde gretig bij als kok. Hij las de Larousse Gastronomique net zo vaak als zijn vader de Bijbel. En hij durfde te experimenteren. Net zolang tot hij het perfecte recept te pakken had voor een garnalen cocktail of salade niçoise.

Zijn dagboeken barsten van al het royaal bereidde voedsel. Op 3 juli 1971 noteerde hij: `Eten tong, zo voortreffelijk gebakken, dat ik wel de kok des konings genoemd mag worden.’

Wolkers verschafte zijn gasten zo overdadig voedsel dat ze in staat van ontploffing werden gebracht.

Toen ik bij mijn eerste bezoek alles tot de laatste hap had opgegeten en kreunend opstond om de laatste boot naar den helder te halen, riep Wolkers naar de keuken: `Kariiiina! Geef jij die arme jongen wel wat te eten mee voor op de boot?’

Jan Wolkers menu

 

Amuse van de chef

‘Gravad lachs’
Diverse bereidingen met Noorse zalm en rode biet – dragon crème

Texels lam met saus van Texelse Skuumkoppe
Seizoen garnituur

‘Turks fruit’
Zoete lekkernijen met Haagse bluf en aardbeien

hotel vergaderzaal trouwlocatie leiden
hotel vergaderzaal trouwlocatie leiden